Har du bestämt dig för att flytta och sälja din bostadsrätt? Eller har du precis sagt upp din hyresrätt och ska flytta till en ny bostad som du ska hyra?

Om man ska sälja sin bostad ska man först kontakta och bestämma sig för vilken mäklare och mäklarbyrå man ska sälja med. När du väl har bestämt dig för vilket företag och person du ska anlita till din bostadsförsäljning kommer man träffa en stylist eller inredare. Där ni tillsammans under en konsultation går igenom bostaden. Ser över förutsättningar samt möjligheter på hur bostaden ska presenteras på bild men också för kommande visningar. Man kan på olika sätt få fram det bästa ur hemmet och höja bostaden genom att rensa och möblera om.

Interiör Dekor

Det är viktigt att förbereda hemmet inför en försäljning, genom att till exempel rensa bort personliga samt privata prylar man har framme till vardags. Ibland kan det vara så att man har hunnit samla på sig mycket saker eller möbler under åren och därmed behöver skänka eller sälja vidare sakerna. Genom att styla, rensa bort, flytta runt samt byta ut vissa möbler och inredning inför fotografering samt visning hjälper stylisten till att visa upp bostaden från sin bästa sida (det är väldigt lätt att bli hemmablind). Ett första intryck är väldigt viktigt! Man vill också skapa en genomgående röd tråd från rum till rum när det kommer till färger samt material, men också en känsla. En professionell styling kan höja värdet på bostaden med mellan 10-15 procent i slutpris.

Kommer du däremot att bo kvar och vill inreda ditt hem för att skapa en hemtrevlig känsla kan man träffa en inredare. Som arbetar med att skapa och inreda hem för att leva och bo i. Vid de tillfällena arbetar man på ett annat sätt jämfört när du ska styla upp en bostad inför försäljning. Man fokuserar mer på det funktionella och bekväma hemma men att man också ska få till en röd tråd stilmässigt. Ibland kan det vara svårt att se ett slutresultat eller svårt att se vilka möbler som är anpassade för vissa ytor, då kan man också ta hjälp av en inredare. Där fokuset då istället kommer vara att skapa ett hem för just dig och ingen annan.

Att anlita en stylist eller inredare innebär att investera i ens vardagliga liv. Det kan upplevas som en exklusiv tjänst, men med tanke på hur mycket tid du spenderar hemma är det viktigt att trivas och emellanåt vilja längta hem. Att få in ett par nya ögon i din bostad ger dig själv fler möjligheter att använda bostaden på bästa sätt. Det kan handla om att du har för lite förvaringsutrymmen i dagsläget och därmed vill träffa en inredare för att hitta och skapa utrymme till alla kläder till exempel.

  • Få ett snabbt svar via mail och SMS

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vi utför Flyttstädning i hela Sverige med omnejd: